Wat is een portfolio?

Een portfolio is een (web)map of boek waarin je je beste foto's bewaard om aan anderen te laten zien.  Het is je visitekaartje waarmee je kunt uitpakken om opdrachtgevers of fotografen te interesseren en waarin je dus jezelf op verschillende manieren zo goed mogelijk presenteert.

 

Waaruit bestaat een portfolio?

Wees kritisch bij het samenstellen van je portfolio.  Liever 5 goede foto's dan 5 goede en 2 minder goede foto's.

Voor een portfolio zijn er wel enkele richtlijnen.  
Zo dient het een foto te bevatten waarop je helemaal te zien bent, eventueel afwisselend in verschillende kleding, lingerie of badkleding.
Een mooie portretfoto en foto's waarin je expressie vermogen en karakter sterk naar voren komt.

 

Bij welke fotograaf krijg je geschikte foto's?

Ga bij verschillende fotografen daar ze allemaal een verschillende stijl van fotografie hebben, zo alleen kan je aan een mooie portfolio geraken.

Trap er zeker niet in om veel geld te betalen voor een portfolio fotoshoot die op een uur word gemaakt, want dat is onmogelijk.
Er zijn genoeg hobby fotografen die jullie willen shooten, en willen bijdragen aan een mooie portfolio.

 

Belangrijk:

  • - Kijk altijd eerst naar de fotograaf zijn werk -  kan je jezelf terugvinden in zijn werk, dan kan dit perfect zijn voor jouw portfolio.
  •  
  • - Zoek een fotograaf met professioneel materiaal ( spiegelreflexcamera ) - ja het bestaat, mensen die zich fotograaf noemen en met een compact camera of zelfs met een gsm foto's nemen.
  •  
  • - Zoek een fotograaf die een voorkeur heeft om mensen van jouw geslacht (m/v) te fotograferen - een mannenfotograaf gaat het immers moeilijk hebben om poses aan te geven aan een vrouw - en omgekeerd.