Moet ik ervaring hebben?

Dit is kort te beantwoorden:

Neen iemand die bij ons komt voor een fotoshoot moet geen ervaring hebben. In de praktijk hebben we al ondervonden dat mensen zonder of met heel weinig ervaring de makkelijkste modellen zijn, en soms mooiere foto's laten maken dan mensen met veel ervaring.

 

Ontspan

Vaak is ervaring niets anders dan "vrijer bewegen".
Ontspannen zijn is het belangrijkste! Gaandeweg tijdens de shoot raak je meer op je gemak en worden de foto's beter.  Wij helpen je natuurlijk met poses en dergelijke.

 

Muziek

Wat helpt is zorgen dat je een cd met je eigen muziek meebrengt.
Dit brengt jou sneller in een ontspannen sfeer.  

 

Inspiratie

Ga ook eens surfen op internet ( bvb. Modelmayhem) en zoek er voorbeelden van foto's die je ziet zitten om te doen.  
Druk ze af, bestudeer de houding, de handen, de blik en oefen voor de spiegel.  Breng ze eventueel mee naar je fotoshoot.

 

Voorbereiding

Neem een blad papier en schrijf alle emoties op die je kan bedenken, bvb. blij, verrast, verdrietig, verliefd, angstig, enz enz.
Ga nu voor de spiegel staan en probeer elke emotie die je opgeschreven hebt te doen.  Zit er genoeg variatie tussen je emoties?  Zou iemand kunnen raden welke emotie je uitbeeld? Test het eens.

Het staat niet alleen mooier op een foto als er een emotie op je gezicht staat af te lezen, een emotie (expressie) is dikwijls wat de foto sterk maakt!  

Denk eraan: een foto moet voor zichzelf spreken. Laat zien als je droevig, verontwaardigd, boos of verbaasd bent.  Een foto waar je droevig moet op staan, en je staat er met de tanden bloot te lachen ... is een mislukte foto.