Wat gebeurd er met de foto's?

Na de fotoshoot

Na de shoot begint voor ons pas het zware, tijdslopende werk.

Alle foto's worden door ons bekeken en er word een selectie gemaakt die wij verder gaan bewerken.  (Het is al te gek om onbewerkte foto's (puistjes en rimpeltjes) af te leveren, of foto's met gesloten ogen of verkeerde poses, of 5 foto's die teveel op elkaar lijken.)

De bewerkte foto's worden jullie bezorgt via mail of serverlink in een resolutie van 1024 px aan de langste zijde.  

Al de foto's zijn voorzien van een subtiel watermerk. 
De afgewerkte foto's mogen niet door het model worden bewerkt, uitgesneden of van het watermerk worden ontdaan.

De Belgische Wetgeving schrijft het volgende: 

Wie een foto maakt, heeft daarop het auteursrecht. Dit geldt natuurlijk ook voor portretfoto's. De geportretteerde heeft ook bepaalde rechten. Dit heet het portretrecht. Op grond van zijn portretrecht mag de geportretteerde bijvoorbeeld de foto zelf kopiëren en zelfs publiceren*, mits de naam van de fotograaf maar genoemd wordt. De geportreteerde heeft niet het recht om foto's te herbewerken, uit te snijden of andere bewerkingen toe te passen - dit valt onder schending  van het intelectueel eigendom.

Na het bewerken van de foto's?

Deze foto's worden door ons alleen gebruikt als portfolio op deze website, en eventueel op andere foto websites waar we een profiel hebben zoals onder andere op Facebook.**  

*Wanneer een foto in het openbaar gaat worden gebruikt voor een tentoonstelling, in een blad of wanneer er interesse is voor commerciële doeleinden van een foto, dan dienen beide partijen zich daarover schriftelijk akkoord te verklaren. In geval van commerciële doeleinden zijn tevens onderhandelingen mogelijk voor een financiële vergoeding.

**Indien je niet wil dat we jouw foto's op onze website of andere portfolio website gebruiken, zijn al de gemaakte kosten van de fotoshoot voor het model.